Ajánlott termékek

Exclusive Reef Rock - Tengeri akváriumi dekorkő szirtépítéshez

2.490 Ft

Az Exclusive Reef Rock - kő a tökéletes megoldás tengeri akváriumokban szírt építéséhez. Az Exclusive Reef Rock rendkívül porózus szerkezetének köszönhetően a nitrát lebontó baktériumok könnyen megtelepednek a köveken. A köveket a már megszokott korallragasztókkal (pl: D-D Aquascape, Fauna Marin Ultra Coral Kit, stb.) könnyen rögzíthetjük egymáshoz. A ragasztás mellett fúrhatjuk és kötegelővel is rögzíthetjük őket.

 • Leírás
 • Az Exclusive Reef Rock - kő a tökéletes megoldás tengeri akváriumokban szírt építéséhez.

  Az Exclusive Reef Rock rendkívül porózus szerkezetének köszönhetően a nitrát lebontó baktériumok könnyen megtelepednek a köveken.
  A köveket a már megszokott korallragasztókkal (pl: D-D Aquascape, Fauna Marin Ultra Coral Kit, stb.) könnyen rögzíthetjük egymáshoz. A ragasztás mellett fúrhatjuk és kötegelővel is rögzíthetjük őket.

  Az Exculsive Reef Rock kő felhasználási javaslata:

  Az akváriumba helyezés előtt érdemes ozmóvízben átmosni, átöblíteni a köveket.
  Az kövek akváriumba helyezése és az akvárium vízfeltöltése után a világitás 8-10 órát mehet az algaváltás megjelenéséig, ezzel egyidejűleg a lehabzót már folyamatosan használjuk. Ekkor még a kövek pórusaiból kerülhet ki por (ez teljesen normális jelenség), ezt a lehabzó kiszedi.

  Mint minden más „steril” kőnél itt is fontos a víz indulási paraméterénél a 2-5 mg-os nitrát szint, hogy elősegítsük a biológiai egyensúly kialakulását! Érdemes aminosavat, tápanyagokat adagolni (Pl: a Prodibio Bioptim illetve Salifert Coralline Aminoacids) az akvárium vízéhez már ebben a kezdeti időszakban is.

  Jó szirtépítést mindenkinek!