Ajánlott termékek

Sander ozonizator C200 (200mg/h)

88.000 Ft

A Sander Ozonizator C200 egy igen hatékony termék az akváriumi betegségek gyógyítására, baktériumok, vírusok és paraziták eltüntetésére. Tengeri és édesvízi akváriumokban egyaránt használható. A Sander Ozonizator C200 Ózon termelés kapacitása: 50 - 200 mg / óra. Ajánlott méretezés: Édesvízi akváriumokba 500 - 4000 liter között. Tengeri akváriumokba: 500 - 2000 liter között.

 • Leírás
 • A Sander Ozonizator C200 egy igen hatékony termék az akváriumi betegségek gyógyítására, baktériumok, vírusok és paraziták eltüntetésére.

  Tengeri és édesvízi akváriumokban egyaránt használható.
  A Sander Ozonizator C200 Ózon termelés kapacitása: 50 - 200 mg / óra.
  Ajánlott méretezés:
  Édesvízi akváriumokba 500 - 4000 liter között.
  Tengeri akváriumokba: 500 - 2000 liter között.

  Mi is tulajdonképpen az ózon?
  Az ózon az oxigén speciális formája. Az oxigént normál esetben 2 atomos molekula alkotja, az ózon viszont háromatomos oxigén. Az ózon biokémiai reakció hatása az akváriumban nagyon erős oxidáló erőből tevődik össze. Az ózon az egyik legerősebb oxidálószer, miközben nem ártalmas a környezetre és így, hogy három atom oxigénből áll semmilyen mértékben nem befolyásolja az akváriumunk vizének kémiáját. Segíti az akváriumi vizekben levő toxinok lebomlását (nitrit és ammónium vegyületek).

  Mik is az Ózon használatának előnyei?
  A természetes oxidáló fertőtlenítő folyamat hatékonyabb és szélesebb alkalmazási körrel bír a káros anyagokkal szemben, mint, pl. az UV sugárzás. Óvatos adagolással könnyen eltávolíthatóak a vízből a patogén baktériumok és egyéb nem kívánatos baktériumok. Kristálytiszta és főként egészséges vizet kapunk, megöli a patogén anyagokat, az oxidációs folyamattal eltünteti a nem kívánt nitriteket, megnöveli a víz természetes oxidációs képességét, megszünteti a sárga anyagokat a vízből.

   Az Ozonizator működtetéséhez szükség van egy levegőztető motorra, amely nem része a kiszerelésnek.