Ajánlott termékek

Ammania Sp. Bonsai

1.200 Ft

Család: Scrophulariaceae Származási hely: Észak-Amerika Magasság: 15-20 cm Szélesség: 3-10+ cm Fényigény: alacsony-nagyon magas Hőmérséklet: 15-28 °C Vízkeménység: lágy-kemény pH tolerancia: 5-8 Növekedési ütem: lassú Igény: alacsony

  • Leírás
  • Ammania bonsai

    Az Ammania sp. ‘Bonsai’egy kompakt, közepes ütemben fejlődő változata a Bacopa caroliniana-nak. A növényeket kis csoportokba ültessük és gyakran nyírjuk. A levágott hajtásvégeket újra el tudjuk ültetni a sűrűbb hatás érdekében, vagybokor hatás eléréséhez. Sok fénynél a hajtásvégek vörös színűek lehetnek, gyengébb fénynél a levelek nagyobbak lesznek és a kompakt kis méretű hatás megszűnik. Ammania sp. ‘Bonsai’ tökéletes választás lehet nano akváriumokhoz. 

    növények laboratóriumi körülmények között nevelt növények. A teljesen steril környezetben nevelt növények mentesek mindenféle betegségektől, kórokozóktól, csigától, planáriától és természetesen algától is. A cserepes változatokhoz képest gazdagabb gyökérzettel érkeznek és gondos ápolással ugyanolyan sikeresen használhatók, mint cserepes társaik. A dobozban néhány hétig megmaradnak eltarthatók, de fontos, hogy a dobozt csak felhasználás előtt nyissuk ki, mert a zselés közegben a penészgombák rendkívül gyorsan szaporodnak! Használat előtt mossuk le a zselét a növényről és kis darabokra szétválasztva azonnal ültethető.