Korallosakvárium -
0
...
ATI CarboEx az algagátló
2022.
aug. 9.

ATI CarboEx az algagátló

A Carbo Ex az ATI cég egyik legújabb terméke, amely tengeri akváriumoknál sikeresen veszi fel a harcot az algákkal, cyanobaktériumokkal, dinoflagellátákkal már az akváriumon kívül is.

A Carbo Ex egy levegőszűrő, amely megszűri a lehabzó által beszívott levegőt és megköti belőle a káros széndioxidot. A széndioxid elengedhetetlen a fotoszintetizáló baktériumok és algák számára a növekedéséhez és létezéséhez. Azzal, hogy ez a termék meggátolja a CO2 beszívását a rendszerbe, megszűnteti az algák fejlődését.

Többek között a CO2 megkötésével, segíthetjük akváriumunk PH értékének stabilitását, szinten tartását. A stabil PH érték segít a koralloknak a növekedésben, a halaknak pedig egyel kevesebb streszfaktorral kell foglalkozniuk.

A CarboEx használata közben a termék folyamatosan lilulni kezd ezzel jelezve, hogy hol tart telítettségben.
Nálunk az egyik 180L-es díszakvárium alatt üzemel egy ilyen a Könyves utcai üzletünkbe, erősen párás környezetben. 2 hónap alatt kb. az 2/3-a színeződött el. A cianót ami jelen volt az akváriumban kb. 2 hét alatt szüntette meg. Az akváriumba az azóta eltelt időszakban a ciano nem jött visza.


 

A termék könnyen csatlakoztatható bármilyen lehabzóhoz a (fenti képen is látható) mellékelt csatlakozókkal. A kialakításának köszönhetően a lehabzó nem veszít a teljesítményéből.

Természetesen CarboEx utántöltő változat is vásárolható hozzá, ami sokkal gazdaságosabb és környezetkímélőbb, azáltal hogy csak a töltetet kell cserélni.

Tipp: Új akvárium esetén, csak az algaváltás után javasoljuk a használatát!
A CarboEx használata mellett, ha kevés kőből építettük meg a szirtet, érdemes plusz szűrőközeget (akár természetes, akár mesterséges) biztosítani a nitrát lebontó baktériumok számára a technikai akváriumban, hogy ne okozhasson nitrát gondot az algák által ki nem vett nitrát.

0 hozzászólás

Új hozzászólás