Korallosakvárium -
0
...
300 Literes korallos tengeri akvárium indítása és folyamatos fejlődése 2. rész
2020.
okt. 27.

300 Literes korallos tengeri akvárium indítása és folyamatos fejlődése 2. rész

2016.02.13-án írom e sorokat. Az elindulás óta az akváriumban, minden normális mederben folydogál. Értem ezalatt, hogy kb. 5-6 napja elindult az algaváltás. Eddig nem túl nagy mértékben, az üvegen is megjelent és a szárazkövek is elkezdtek bebarnulni. Egy ilyen mértékű algaváltással kiegyeznék!!! De ezt majd meglátjuk.

Az akvárium vízparaméterei, ezek az adatok február 8-i mérések:

Sósűrűség: 1,025
Kh: 8,3
No3: 10-25
Ca: 450
Mg: 1320
Po4: 0,105

A mérések (Kh, No3,Ca, Mg,) Salifert víztesztekkel, a Foszfát (Po4) mérése Hanna Foszfor/Foszfát Chekkerrel történt. A mérésekért külön köszönet Hajninak (Korallosakvárium Kft. Táling utca). Az értékek nem elkeserítőek. Sőt szerintem teljesen normális, egy ilyen friss akvárium esetében. Az élő víz, amivel fel lett töltve az akvárium ATI Coral Ocean Plus tengeri sóból volt keverve. (Az értékek azért ilyen magasak, mert balling módszerrel van pótolva az a rendszer, amiből az élővíz jött! Normál esetben az ATI sóban ennél valamivel alacsonyabbak értékeket mérhetünk.)

Lehabzás! A lehabzó végre beállt, és normálisan működik. Az indulás után kb. 4-5 napig folyamatosan túlfutott. De ennek vége, belehetett állítani, és most már rendesen működik, teszi a dolgát. Egyenlőre nem sok minden jön ki belőle. Azért egy kis minimális dzsuva van benne.

Amivel még mindig el vagyok maradva. Az a második áramoltató behelyezése, valamint a párolgóvíz utánpótlását szolgáló szintszabályzó beüzemelése. Amire szükség lesz, mert a heti vízpárolgás kb. 15-20 liter. És ezt nem szeretném naponta utánatöltögetni. Ezek lesznek a következő feladataim.

 

0 hozzászólás

Új hozzászólás