Ajánlott termékek

Dr. Fish - Akváriumi Hűtés -Fűtés szabályzó

18.990 Ft

Dr. Fish Hűtés-Fűtés szabályzója ideális megoldás hogy akváriumunkat télen-nyáron közel azonos hűmérsékleten tudjuk tartani. A készülékkel tudjuk az akváriumunk fűtő és hűtőberendezését megvezérelni. Egy megfelelően kiválasztott méretű akváriumfűtővel és akváriumi hűtőventilátorral az általunk beprogramozott hőmérsékleten tudjuk tartani az akváriumunk hőmérsékletét! Ez a hűtés-Fűtés szabályzó főleg a nyári nagy melegben és a téli hidegben jelent komoly segítséget hogy ne legye az akváriumunkban jelentős hőingadozás.

 • Leírás
 • Dr. Fish Hűtés-Fűtés szabályzója ideális megoldás hogy akváriumunkat télen-nyáron közel azonos hűmérsékleten tudjuk tartani. A készülékkel tudjuk az akváriumunk fűtő és hűtőberendezését megvezérelni. Egy megfelelően kiválasztott méretű akváriumfűtővel és akváriumi hűtőventilátorral az általunk beprogramozott hőmérsékleten tudjuk tartani az akváriumunk hőmérsékletét!
  Ez a hűtés-Fűtés szabályzó főleg a nyári nagy melegben és a téli hidegben jelent komoly segítséget hogy ne legye az akváriumunkban jelentős hőingadozás.

  Jelölések:

  „S”= Beállítás „Ọ”= Bekapcsol/ Kikapcsolás „↑”= Léptetés  „↓”= Léptetés

  Dr. Fish Hűtés-Fűtés szabályzó működése:

  Normál működési állapotban, lenyomva 3mp-ig tartva a „Ọ” gombot, a készülék kikapcsol. Ez megismételve pedig bekapcsol.
  Normál működési állapotban, a kijelző a hőmérséklet szenzor (ezt a szenzort az akváriumban kell elhelyezni) által mért aktuális vízhőmérsékleti értéket mutatja, amit a készülék a fűtés (heat) és hűtés (cool) módjával tud szabályozni.
  Amikor hűtő módban üzemel a készülék („Cool” felirat lámpája gyullad ki), a kimenet akkor kapcsol be, ha a hőmérséklet mért értéke ≥ a beállított paraméternél és akkor kapcsol ki, ha mért érték ≤ lesz a beállítottnál. Amikor fűtő módban üzemel a készülék („Heat” felirat lámpája gyullad ki), a kimenet akkor kapcsol be, ha a hőmérséklet mért értéke ≤ a beállított paraméternél és akkor kapcsol ki, ha mért érték ≥ lesz a beállítottnál.

  A fűtés vezérléséhez a fűtés feliratú dugaljba dugjon be egy az akvárium méretéhez megfelelően kiválasztott méretű Akváriumi fűtőt, (a fűtőt helyezze el az akváriumban, vagy technikai tartályban)!

  A hűtés vezérléséhez a hűtés feliratú dugaljba dugjon be egy az akvárium méretéhez megfelelően kiválasztott méretű akváriumi hűtőventilátort ( 2-es, 4-es, illetve 6-os, majd a ventilátort helyezze el az akvárium tetején, lehetőleg úgy hogy minél jobban mozgassa az akvárium vízfelszínét!)

  A készülék programozása:

  1. A paraméterek ellenőrzése:

  Normál működési állapotban a „↑” gomb megnyomásával a kijelzőn azonnal megjelenik a beállított hőmérséklet értéke, 2 másodperc után pedig visszaáll normál üzemmódba a készülék. A „↓” gomb megnyomásával a kijelzőn azonnal megjelenik a differenciál érték, 2 másodperc után pedig visszaáll ugyanúgy normál üzemmódba a készülék.

  2. A paraméterek módosítása

  Normál működési állapotban, a „Set” gomb 3mp-es megnyomásával belép a felhasználói menübe ( a kijelzőn F1 jelenik meg); ahol paraméterek értékeit lehet ellenőrizni és módosítani. A beállított paraméterek ellenőrzése „↑”és „↓” nyilakkal történik, belépés a „Set” gomb egyszeri megnyomásával történik.

  Az értékek változtatásához tartsa nyomva a „Set” gombot és közben léptessen a „↑”és „↓” nyilakkal. Miután végzett a beállításokkal, nyomja meg a „Ọ” gombot a paraméterek mentéséhez, ezután a kijelző visszatér a normál működési állapotba. 

  Ha 10 másodpercig benn marad a menüben, a rendszer automatikusan kilép, adat mentése nélkül. Ütköző értéknél a készülék „ER”= hibajelzést jelez, nem engedi menteni az értékeket, 3 mp múlva kilép a menüből.

  3. Rendszer adatok visszaállítása

  Ha a rendszer ellenőrzi magát és a kijelzőn „Er” felirat jelenik meg, nyomjon meg bármilyen gombot és a készülék visszaáll normál működési állapotba; törölve a paramétereket.

  Saját tapasztalat:
  Egyik kollégánk 300 literes tengeri akváriuma is ezzel a Hűtés-Fűtés szabályzóval + egy 4-es Wavereef Akváriumhűtő ventilátorral egybekötve működik immáron több mint 3 éve . A vízfelszín ideális átmozgatásával a legnagyobb nyári melegben sem emelkedik az akvárium hőmérséklete 26,5 C fok fölé.