Ajánlott termékek

Salifert nitrát teszt

3.990 Ft

A tesztkészlet 60 mérésre elegendő. Tengeri akváriumokban a túl magas nitrátszint erős algásodást okozhat, de nitrátmentes vízben nem érzik jól magukat a korallok. Ezért a nitrátot mindig mérjük salifert tesztel és tartsuk 1 mg/l érték körül.

 • Leírás
 • A tesztkészlet 60 mérésre elegendő.
  Tengeri akváriumokban a túl magas nitrátszint erős algásodást okozhat, de nitrátmentes vízben nem érzik jól magukat a korallok.
  Ezért a nitrátot mindig mérjük salifert tesztel és tartsuk 1 mg/l érték körül.

  A teszt az alábbi vizek tesztelésére alkalmas:

  - tengeri akváriumok vize

  - édesvíz ( vezetékes víz, ozmo víz)

  - kerti tavak vize

  - édesvízi akváriumok vize

  Gyermekek elől elzárva tároljuk!

  A teszt 18 celsius fok feleti hőmérsékletű vízzel működik megfelelően. Amennyiben a tesztelni kívánt víz ennél hidegebb 10 percig helyezzük a mintát szobahőmérsékletre.

  A teszt használata:

  1. A mellékelt fecskendővel mérjünk ki 1 ml vizet a teszt fiolába.

  2. Tegyünk hozzá 4 cseppet a NO3-1 feliratú folyadékból.

  3. Majd tegyünk egy csapott mérőkanálnyi port az NO3-2 feliratú edényből. Majd óvatosan keverjük 30 másodpercen keresztül. 3 percet várakozzunk.

  4. A tesztfiolát állítsuk a színminta fehér részére és hasonlítsuk össze felülről nézve a teszt és a színkártya színeit. És a leginkább hasonlító szín alatti szám mutatja a víz nitrát értékét.

  Amennyiben az érték 10 mg/l alatt van, lehetőség van pontosabb meghatározásra is. A tesztfiola tartalmát ebben az esetben, szemmagasságban tartva, mögé helyezve a színmintát hasonlóképpen megkeressük a legközelebb eső színt és a leolvasott értéket 10-el elosztva, megkapjuk a keresett nitrát értéket mg/l-ben kifejezve.