Ajánlott termékek

Salifert magnézium teszt

5.030 Ft

A Salifert Magnézium tesztcsomag 50 mérés elvégzéséhez elegendő. A magnézium fontos építőeleme a klorofilnak, tehát nélküle nem tud egy alga sem fotoszintetizálni, így a korallok zooxantellái is igénylik a természetes tengervízéhez hasonló 1300 mg/l körüli magnézium értéket. Ezért fontos, hogy tisztában legyünk akváriumunk vizének Mg értékével.

 • Leírás
 • A Salifert magnézium tesztcsomag 50 mérés elvégzéséhez elegendő.
  A magnézium fontos építőeleme a klorofilnak, tehát nélküle nem tud egy alga sem fotoszintetizálni, így a korallok zooxantellái is igénylik a természetes tengervízéhez hasonló 1300 mg/l körüli magnézium értéket.
  Ezért fontos, hogy tisztában legyünk akváriumunk vizének Mg értékével.
  A teszt csak tengervíz tesztelésére alkalmas.

  A kalcium és a stroncium nem befolyásolják a tesztet, ha a koncentrációjuk 300 és 500 ppm között van.

  Gyermekek elől elzárva tároljuk!

  A teszt használata:

  1. A fecskendővel mérjünk ki 2 ml vizet a fiolába.

  2. Adjunk hozzá 5 cseppet az Mg-1 folyadékból, majd óvatosan kevergessük 30 másodpercig.

  3. Adjunk hozzá 1 csapott mérőkanálnyit az Mg-2 porból, majd kevergessük 10 másodpercig.

  4. Az 1 ml-es fecskendő végére ráhelyezzük a műanyag cseppentővéget, felszívunk 1 ml-t az Mg-3 reagensből (a fekete dugattyú legyen az 1 ml-es jelnél), és elkezdjük apránként hozzáadagolni a fiolában lévő folyadékhoz. Addig végezzük ezt a folyamatot, amíg a színe szürke, vagy kék nem lesz.

  5. A dugattyú állását leolvassuk, és a kapott értéket kikeressük a táblázatból. Ez mutatja a víz magnézium-koncentrációját.

  A természetes tengervíz magnéziumtartalma 1300-1500 ppm (mg/l) között van. Akváriumunkban is törekedjünk ennek az értéknek a megtartására..