Ajánlott termékek

Utricularia graminifolia

1.200 Ft

Család: Lentibulariaceae Származási hely: Ázsia Magasság: 2-8 cm Szélesség: 5-10+ cm Fényigény: alacsony-magas Hőmérséklet: 16-28 °C Vízkeménység: lágy-kemény pH tolerancia: 5,5-7,5 Növekedési ütem: lassú Igény: igényes

  • Leírás
  • Utricularia graminifolia

    Az Utricularia graminifolia a rencefélék családjába tartozik. Ebben a családban az összes növény rovarevő, évelő vízi-, és mocsári növény. Hólyag formájú csapdáikkal, melyeket az akváriumban rövid idő alatt hoznak létre, egyedülállóak a családjukban. Tudományos nevének jelentése ’fűszerű levelű’. Zöld levelei rövid idő után szép, gyephez hasonló szőnyeget alkotnak. Az Utricularia graminifolia így ideális előtéri növény. Sikeres indításához a DSM módszer ajánlott!

    növények laboratóriumi körülmények között nevelt növények. A teljesen steril környezetben nevelt növények mentesek mindenféle betegségektől, kórokozóktól, csigától, planáriától és természetesen algától is. A cserepes változatokhoz képest gazdagabb gyökérzettel érkeznek és gondos ápolással ugyanolyan sikeresen használhatók, mint cserepes társaik. A dobozban néhány hétig megmaradnak eltarthatók, de fontos, hogy a dobozt csak felhasználás előtt nyissuk ki, mert a zselés közegben a penészgombák rendkívül gyorsan szaporodnak! Használat előtt mossuk le a zselét a növényről és kis darabokra szétválasztva azonnal ültethető.