Ajánlott termékek

Nymphoides sp. Taiwan

1.200 Ft

Család: Menyanthaceae Származási hely: Dél-Kelet Ázsia Magasság: -40cm Fényigény: közepes Hőmérséklet: 20-30°C Vízkeménység: lágy-kemény pH tolerancia: 6-8 Növekedési ütem: közepes Igény: közepes

  • Leírás
  • Nymphoides sp. Taiwan

    Nymphoides sp. Ázsiából és Afrikából származik, de ez a variánsa Taiwan déli részéről érkezett. 15-45cm magasra nő és kb 10-15cm széles lesz az akváriumban. Ez a variánsa abban tér el társaitól, hogy sokkal több víz alatti levelet növeszt és levelének színezete világos zöld. A növény gyors növésű ezért gyakori ritkítása szükséges. Ilyenkor az öreg, vagy a felszín közelében lévő leveleket vágjuk le a növényről. Könnyen tartható mindenféle körülményben, de az optimális fejlődéshez sok tápra van szükség. Az új növények a növény leveleiről fejlődnek ki.

    A növények laboratóriumi körülmények között nevelt növények. A teljesen steril környezetben nevelt növények, mentesek mindenféle betegségektől, kórokozóktól, csigától, planáriától és természetesen algától is. A cserepes változatokhoz képest gazdagabb gyökérzettel érkeznek és gondos ápolással ugyanolyan sikeresen használhatók, mint cserepes társaik.

    dobozban néhány hétig megmaradnak, eltarthatók, de fontos, hogy a dobozt csak felhasználás előtt nyissuk ki, mert a zselés közegben a penészgombák rendkívül gyorsan szaporodhatnak! (Ez a növény szempontjából azonban nem káros.)
    Használat előtt mossuk le a zselét a növényről és kis darabokra szétválasztva azonnal ültethető.