Ajánlott termékek

Marsilea crenata

1.200 Ft

Család: Marsileceae Származási hely: Ázsia Magasság: 1-3 cm Szélesség: 5-10+ cm Fényigény: nagyon alacsony-magas Hőmérséklet: 18-28 °C Növekedési ütem: lassú Igény: igényes

  • Leírás
  • Marsilea crenata

    Ez az apró növény Ázsiából származik ahol leginkább rízsföldek közelében található. A levelek nagyon aprók és ritkán szélesebbek mint 0.5cm.
    Szívós növény, ami megmarad árnyékosabb helyeken is vagy meleg vizes akváriumban is, de természetesen a körülmények javításával a növény teljes pompájában ragyog majd. Érdemes kis csokrokban ültetni, a növény ezután oldalhajtásokkal terjed az előtérben. A Marsilea Crenata sűrű alacsony tömött gyepet alkot az előtérben, ami nem magasabb mint 1-3cm.

    Fényigénye közepes, CO2 igénye 6-14mg/liter.

    növények laboratóriumi körülmények között nevelt növények. A teljesen steril környezetben nevelt növények mentesek mindenféle betegségektől, kórokozóktól, csigától, planáriától és természetesen algától is. A cserepes változatokhoz képest gazdagabb gyökérzettel érkeznek és gondos ápolással ugyanolyan sikeresen használhatók, mint cserepes társaik. A dobozban néhány hétig megmaradnak eltarthatók, de fontos, hogy a dobozt csak felhasználás előtt nyissuk ki, mert a zselés közegben a penészgombák rendkívül gyorsan szaporodnak! Használat előtt mossuk le a zselét a növényről és kis darabokra szétválasztva azonnal ültethető.