Ajánlott termékek

Seachem Acid Buffer 300gr.

3.790 Ft

Az Acid Buffer egy foszfátmentes pufferelő, mellyel csökkenthetjük a pH-t, amit aztán az Alkaline Buffer segítségével szinten is tarthatunk. Mindkét pufferelő növényes akváriumokhoz lett kifejlesztve. Emellett nagyon kemény vízü akváriumokba is ajánlott, ahol a foszfátos pufferelők algásodáshoz vagy opálossághoz vezethetnek. Az Acid Buffer csökkenti a pH-t és 5.0-8.0 közé állítja az Alkaline Buffer segítségével. Ahogy az Acid Buffer csökkenti a pH-t, a karbonát keménységet (KH) szabad CO2-vé alakítja. Tengeri akváriumban szintén biztonságosan használható a pH csökkentésére. Adagolás: A pH csökkentéséhez használjunk naponta 1/4 teáskanál (2g) port 80 literenként, míg el nem érjük a kívánt értéket. Ez a mennyiség nagyjából 0,2 meq/L (0,6 dKH) értékkel csökkenti a KH-t. Nagyon kemény vizekben növelhetjük az adagolást. Amennyiben az akváriumban már halak vagy garnélák is vannak, a fokozatos pH csökkentés érdekében használjuk az Acid Buffer terméket az Alkaline Buffer-rel együtt, hogy ne érje drasztikus változás az élőlényeket. A két termék együttes használatához az alábbi táblázat nyújt segítséget, melyben azt látjuk, hogy a kívánt pH érték eléréséhez milyen arányban kell adagolnunk őket. Acid Buffer Alkaline Buffer pH 1 : 1.0 6.0 1 : 1.3 6.5 1 : 2.0 7.0 1 : 2.5 7.5 1 : 4.0 8.0

 • Leírás
 • Az Acid Buffer egy foszfátmentes pufferelő, mellyel csökkenthetjük a pH-t, amit aztán az Alkaline Buffer segítségével szinten is tarthatunk. Mindkét pufferelő növényes akváriumokhoz lett kifejlesztve. Emellett nagyon kemény vízü akváriumokba is ajánlott, ahol a foszfátos pufferelők algásodáshoz vagy opálossághoz vezethetnek. Az Acid Buffer csökkenti a pH-t és 5.0-8.0 közé állítja az Alkaline Buffer segítségével. Ahogy az Acid Buffer™ csökkenti a pH-t, a karbonát keménységet (KH) szabad CO2-vé alakítja. Tengeri akváriumban szintén biztonságosan használható a pH csökkentésére.

  Adagolás:
  A pH csökkentéséhez használjunk naponta 1/4 teáskanál (2g) port 80 literenként, míg el nem érjük a kívánt értéket. Ez a mennyiség nagyjából 0,2 meq/L (0,6 dKH) értékkel csökkenti a KH-t. Nagyon kemény vizekben növelhetjük az adagolást. Amennyiben az akváriumban már halak vagy garnélák is vannak, a fokozatos pH csökkentés érdekében használjuk az Acid Buffer terméket az Alkaline Buffer-rel együtt, hogy ne érje drasztikus változás az élőlényeket. A két termék együttes használatához az alábbi táblázat nyújt segítséget, melyben azt látjuk, hogy a kívánt pH érték eléréséhez milyen arányban kell adagolnunk őket.

  Acid Buffer   Alkaline Buffer pH
  1 : 1.0 6.0
  1 : 1.3 6.5
  1 : 2.0 7.0
  1 : 2.5 7.5
  1 : 4.0 8.0