Ajánlott termékek

 1. Seachem Stability vízkezelő - 100 ml

  Seachem Stability vízkezelő - 100 ml

  2.189 Ft
  A Seachem Stability egy baktérium készítmény, ami gyorsan és biztonságosan indítja be akváriumunk biológiai szűrését. Ez a kifejezetten akváriumokhoz fejlesztett baktériumkultúra használható édesvízi és tengeri akváriumokhoz is.
 2. Seachem Stability vízkezelő - 250 ml

  Seachem Stability vízkezelő - 250 ml

  4.190 Ft
  A Seachem Stability egy baktérium készítmény, ami gyorsan és biztonságosan indítja be akváriumunk biológiai szűrését. Ez a kifejezetten akváriumokhoz fejlesztett baktériumkultúra használható édesvízi és tengeri akváriumokhoz is.
 3. Seachem Stability vízkezelő - 500ml

  Seachem Stability vízkezelő - 500ml

  7.891 Ft
  A Seachem Stability egy baktérium készítmény, ami gyorsan és biztonságosan indítja be akváriumunk biológiai szűrését. Ez a kifejezetten akváriumokhoz fejlesztett baktériumkultúra használható édesvízi és tengeri akváriumokhoz is.
 4. Seachem de*nitrate 1l

  Seachem de*nitrate 1l

  6.090 Ft
  A Seachem de*nitrate egy természetes, porózus anyag, melynek pórusai és formája elősegíti az aerób és anaerób nitrifikáló baktériumok fejlődését. Az anyag nagy felületű, így rengeteg baktérium telepedhet meg rajta. Habár a Seachem de*nitrate hatékony megköti a nitrátot, tengeri akváriumoknál nem pótolhatja a lehabzókat.

  Növényes akváriumokban szintén használható nitrátfelgyülemlés esetén.

  A Seachem de*nitrate szűrőbe helyezése után pár nappal fokozatosan csökkennie kell a nitrát szintnek. Amíg a nitrát szint csökken, vagy alacsony marad, a szűrőanyag nem merült ki. 500 ml de*nitrate 100-200 liter akváriumvíz kezelésére elég, függően a kezdeti nitrát szinttől.
 5. Seachem Neutral Regulator vízkezelő - 250 gramm

  Seachem Neutral Regulator vízkezelő - 250 gramm

  3.890 Ft
  A Seachem Neutral Regulator vízkezelő a víz kémhatását (pH-ját) állítja semlegesre (7-esre) magasabb vagy alacsonyabb értékről egyaránt. A vizet a kálcium kicsapásával lágyítja és eltávolítja a klórt, klóramint és ammóniát. A Neutral Regulator használatával az egyéb vízkezelők fölöslegessé válnak.
 6. Seachem Acid Buffer 300gr.

  Seachem Acid Buffer 300gr.

  3.790 Ft
  Az Acid Buffer egy foszfátmentes pufferelő, mellyel csökkenthetjük a pH-t, amit aztán az Alkaline Buffer segítségével szinten is tarthatunk. Mindkét pufferelő növényes akváriumokhoz lett kifejlesztve. Emellett nagyon kemény vízü akváriumokba is ajánlott, ahol a foszfátos pufferelők algásodáshoz vagy opálossághoz vezethetnek. Az Acid Buffer csökkenti a pH-t és 5.0-8.0 közé állítja az Alkaline Buffer segítségével. Ahogy az Acid Buffer csökkenti a pH-t, a karbonát keménységet (KH) szabad CO2-vé alakítja. Tengeri akváriumban szintén biztonságosan használható a pH csökkentésére.

  Adagolás:
  A pH csökkentéséhez használjunk naponta 1/4 teáskanál (2g) port 80 literenként, míg el nem érjük a kívánt értéket. Ez a mennyiség nagyjából 0,2 meq/L (0,6 dKH) értékkel csökkenti a KH-t. Nagyon kemény vizekben növelhetjük az adagolást. Amennyiben az akváriumban már halak vagy garnélák is vannak, a fokozatos pH csökkentés érdekében használjuk az Acid Buffer terméket az Alkaline Buffer-rel együtt, hogy ne érje drasztikus változás az élőlényeket. A két termék együttes használatához az alábbi táblázat nyújt segítséget, melyben azt látjuk, hogy a kívánt pH érték eléréséhez milyen arányban kell adagolnunk őket.

  Acid Buffer Alkaline Buffer pH
  1 : 1.0 6.0
  1 : 1.3 6.5
  1 : 2.0 7.0
  1 : 2.5 7.5
  1 : 4.0 8.0
 7. Seachem Acid Regulator vízkezelő - 250 gr

  Seachem Acid Regulator vízkezelő - 250 gr

  3.790 Ft
  A Seachem Acid Regulator az akvárium vizének pH értékét a savas tartományba (4.5 – 5.5) helyezi és lágyítja a vizet a kálcium és magnézium kicsapásával.
  Segítségével a savas vizet kedvelő élőlények (pl. neonhalak és más Tetra fajok) számára biztosíthatunk optimális körülményeket.
 8. Seachem Alkaline Buffer 300gr

  Seachem Alkaline Buffer 300gr

  3.790 Ft
  Az Alkaline Buffer foszfátmentes vízkezelő, amelyet a pH és alkalinitás (KH) emelésére használunk.

  Az Alcaline Buffer emeli a pH értéket és 7.2-8.5 tartományba puffereli azt. Kíméletes és biztonságos a használata - az édesvizi környezet javítja.

  Adagolás: Használjunk 1 csapott teáskanálnyi (7 g) Alcaline Buffer-t minden 40 liter akváriumvízhez naponta, amíg a kívánt pH értéket be nem állítjuk. Egy dózis kb. 5.6 dKH-val emeli az alkalinitást. Ha víz nem lágy és nem megfelelően pufferelt, használjuk együtt az Acid Buffer termékkel. TIPP: Az Alcaline Buffer nem csökkenti a pH-t. Bármikor adagolhatjuk az akváriumba. A pH-t kb. 7.8-as értékre állítja be, de az Acid Buffer-el együtt történő használatkor bármilyen 7.2 és 8.5 közötti értéket beállíthatunk. A megfelelő pH beállítása érdekében használjuk a második fotón látható táblázatot. Figyelem: a táblázat pufferkapacitás nélküli RO (ozmó) vízre érvényes, minden más esetben (pl. csapvízben történő használatkor) a táblázat csak kiindulópontként, támpontként használható. A friss víz pH értékének beállítása után tegyük a vizet mihamarabb az akváriumba, hogy a pH fluktuációt elkerüljük.
 9. Seachem Clarity 100 ml /Víztisztító/

  Seachem Clarity 100 ml /Víztisztító/

  2.090 Ft
  A Seachem Clarit egy vízkezelő, víztisztító készítmény tengeri és édesvízi akváriumok számára.
  A Seachem Clarityt használhatjuk: felhősödésekre, zavarosodásokra, kémiai felhősödés, lebegő részecskék okozta zavarosodás (pl. felkavart aljzat stb.). Tengeri és édesvízi akváriumokban is használható. Növényekre és korallokra ártalmatlan.
  Adagolás. Egy kupak /5ml/ 80 liter akváriumvízhez.