Korallosakvárium -
0
...
300 Literes korallos tengeri akvárium indítása és folyamatos fejlődése 10. rész
2020.
okt. 27.

300 Literes korallos tengeri akvárium indítása és folyamatos fejlődése 10. rész

Sziasztok! Mikor e sorokat írom 5 hónapos az akvárium!

Az 06.09-i Po4 mérés után beraktam egy kis ATI Phosphat Stopot a technikai tartályba, pontosan 3 evőkanálnyit. Egyszerűen csak belógattam egy kis szűrőzacskóba. Így jóval kisebb a hatásfoka, mintha egy lebegtető szűrőben helyeznénk el, de gondoltam első körben megpróbálom így! Egész jól kiszedte a Po4-et. Persze igyekeztem úgy elhelyezni hogy az akváriumból lefolyó víz jól átmozgassa. Ami látszik a táblázatból hogy a hónap végére telítődött a Foszfát megkötő, mert a Po4 értéke feljebb ment! A 06.30-i mérés után ismét beraktam 3 evőkanálnyit az ATI megkötőből! Kh-ból jelen pillanatban 60ml,  Ca-Mg-ből 45 ml megy be naponta.

ATI Phosphat Stop a technikai tartályban elhelyezve. Mert mire is jó egy szűrőzsák tartó, ha nincs bent a szűrőzsák a technikai tartályban?? Hát hogy a Po4 megkötőt ráakasszuk a tartóra!

Amit nagyon vártam, hogy megjöjjön és elkészüljön és végre be is üzemeltem pont a nagy melegek előtt az a hűtés - fűtés szabályzóm! (Ezért külön köszönetem T. Zolinak.) Erre van rákötve a 4-es  Wavereef Akváriumhűtő ventilátor. Úgy állítottam be, hogy ha az akvárium vize eléri a 26 C fokot, bekapcsol a ventilátor. Eddig a legnagyobb melegben sem ment 26,5 C fok fölé az akvárium vize. Viszont a víz elpárolgás kb. a duplájára nőt. Napi kb. 5-6 liter.

Még nincs a végleges helyére berakva, mert még egy polcot beszeretnék rakatni a szekrénybe, ide kerül majd véglegesen elhelyezésre a hűtés-fűtés vezérlő és a dózispumpa!

Egy-két korallt áthelyeztem, hogy a lehető legjobban érezzék magukat! Ezért is célszerű a korallok beragasztásával várni a betelepítésüknél, mert ha nem a legideálisabb helyre rakjuk őket később még könnyen át tudjuk helyezni. Ha megvan a végső helyük akkor érdemes beragasztani őket!

0 hozzászólás

Új hozzászólás