Akvárium költöztetés

 • Akvárium költöztetés

  Egy akváriumot költöztetni nem olyan egyszerű, mint egy könyvespolcot, az akváriumok esetében nem lehet mindent bepakolni egy dobozba és új helyén visszapakolni!
  A költöztetés során elsődleges szempont, hogy a halakat és egyéb élőlényeket  óvjuk a stressztől, ami jelentkezhet a szállítás közbeni lehűlés miatt, a durva nem szakszerű kifogás miatt és az újratelepítéskor, ha túlságosan különbözik az új víz a régitől.
  A stressz következménye betegség vagy akár elhullás is lehet. Vízcserénél sem ajánlott édesvízinél a víz felénél többet tengerinél pedig a víz 1/3-ánál többet egyszerre lecserélni. Ez különösen igaz költöztetésnél, amikor van épp elég más változás a halak életében, emiatt ha bomlástermékektől mentes a régi akváriumvíz akkor legfeljebb a 10-20%át pótoljuk friss vízzel!
  Tengeri akváriumok esetén külön kiemelt gondot kell fordítani a korallok, rákok, csigák és egyéb élőlények valamint az élőkővek szállítására is, mert a kőben is élnek baktériumok amelyek igaz, hogy nagyon aprók de rendkívül nagy mennyiségük miatt ha elpusztulnak gyorsan bomló maradványaik az egész akváriumot tönkretehetik.
  Többnyire a  költöztető cégeknek sincs és a háztartásokban sem található annyi lezárható hordó, kanna, amelyekben egy nagyobb akvárium vízkészletét el lehetne szállítani -az élőlények és felszerelések szállításáról nem is beszélve- és tapasztalatuk sincs arról, hogyan kell gyorsan és szakszerűen vesztességek nélkül szétbontani, elköltöztetni majd újra beüzemelni és elindítani egy akváriumot. Ezért ha akváriumát költöztetni kell, inkább bízza cégünkre, ahol szakemberek végzik el a költöztetést!

  Az elmúlt évek folyamán jónéhány tengeri és édesvizi akváriumot költöztettünk az egész ország területén.

  Elérhetőségeink:

  Ficza Károly: 06-20-94-42-704 illetve
  Vass István: 06-30-20-77-436
  E-mail:  korallosakvarium@t-online.hu