Ajánlott termékek

 1. Aquarium Systems Reef Evolution Bio Degradeur 250ml

  Aquarium Systems Reef Evolution Bio Degradeur 250ml

  5.100 Ft
  Az Aquarium Systems Reef Evolution Bio Degradeur egy speciálisan kifejlesztett baktériumkeverék, nitrit, nitrát és ammónia csökkentésére. A termék sós- és édesvízben egyaránt használható. A sokféle baktériumkeverék nem idéz elő semmilyen betegséget, illetve mérgezést!
  A Bio Degradeur lebont minden a vízben található szerves anyagot, ürüléket, mulmot amik szennyezik a vizet.
  A termék a Probiotikumokon kívül tartalmaz még az egészséget elősegítő mikroorganizmusokat , melyek a betegségek kialakulása ellen védenek.
  Adagolás: 2,5ml/100 liter vízhez
  A frissen telepített akváriumokban illetve tavakban nincs meg a megfelelő mennyiségű nitrifikáló baktérium. A folyamat meggyorsításához 2-4 napig adagoljunk 2-3 szoros mennyiséget (5-7,5 ml/100liter vízhez) a biológiai szűréstől függően.
  A termékben 2 fajta baktériumtörzs nitrifikál anaerob körülmények között. Maximális aktivitás 5-35 c fok között, 4,5-8,5 ph között érhető el.
 2. Seachem Pristine 250ml

  Seachem Pristine 250ml

  4.790 Ft
  A Seachem Pristine™ biológiai úton, kémiai anyagok nélkül segíti a jobb vízminőség elérését. Olyan baktériumokkal dúsítja az akvárium vizét, melyek lebontják a maradék haleleséget, felgyülemlő bomlástermékeket és anyagokat (pl.: ammónia, nitrátok, nitritek), melyek az algákat vagy betegségek kialakulását elősegítő organizmusokat táplálnák. A Seachem Pristine™ alkalmazása tisztább vizet és egészségesebb környezetet biztosít az akvárium élővilágának.
  A termék sós- és édesvízben egyaránt használható, a baktériumok szaporodnak és aktívan dolgoznak. Több más baktériumkultúrával ellentétben ez a fajta oxigéndús és oxigénhiányos környezethez is könnyedén alkalmazkodik.
  Adagolás: Használat előtt felrázandó. Első használatkor 1 kupak / 40 liter, később alkalmanként (szűrőtakarítás stb.) 1 kupak/80 liter. Az UV szűrőt az adagolás után 2-3 nappal kapcsolja vissza.
  Új akvárium indításához használja a Seachem Stability termékét, majd a későbbi üzemeltetéshez a Pristine-t.
 3. RED SEA N:P-X Nitrat Phosphat Reduzierer, Foszfátcsőkkentő - 500ml

  RED SEA N:P-X Nitrat Phosphat Reduzierer, Foszfátcsőkkentő - 500ml

  7.850 Ft
  A RED SEA N:P-X Nitrat Phosphat Reduzierer különleges szénalapú komplex folyadék, amely segíti a káros anyagokat lebontó baktériumokat. A folyadékban egyéb szerves kötésű elemeket is tartalmaz, melyek fontos stimulátorok a különböző lebontási fázisokban. Garancia a káros anyag csökkenésre, amely megakadályozza a Zooxanthella algák hirtelen csökkenését, illetve pusztulását
 4. RED SEA N:P-X Nitrat Phosphat Reduzierer, Foszfátcsökkentő - 1000ml

  RED SEA N:P-X Nitrat Phosphat Reduzierer, Foszfátcsökkentő - 1000ml

  12.160 Ft
  A RED SEA N:P-X Nitrat Phosphat Reduzierer különleges szénalapú komplex folyadék, amely segíti a káros anyagokat lebontó baktériumokat. A folyadékban egyéb szerves kötésű elemeket is tartalmaz, melyek fontos stimulátorok a különböző lebontási fázisokban. Garancia a káros anyag csökkenésre, amely megakadályozza a Zooxanthella algák hirtelen csökkenését, illetve pusztulását.
 5. Seachem de*nitrate 1l

  Seachem de*nitrate 1l

  6.090 Ft
  A Seachem de*nitrate egy természetes, porózus anyag, melynek pórusai és formája elősegíti az aerób és anaerób nitrifikáló baktériumok fejlődését. Az anyag nagy felületű, így rengeteg baktérium telepedhet meg rajta. Habár a Seachem de*nitrate hatékony megköti a nitrátot, tengeri akváriumoknál nem pótolhatja a lehabzókat.

  Növényes akváriumokban szintén használható nitrátfelgyülemlés esetén.

  A Seachem de*nitrate szűrőbe helyezése után pár nappal fokozatosan csökkennie kell a nitrát szintnek. Amíg a nitrát szint csökken, vagy alacsony marad, a szűrőanyag nem merült ki. 500 ml de*nitrate 100-200 liter akváriumvíz kezelésére elég, függően a kezdeti nitrát szinttől.
 6. Salifert Phosphate Eliminator - 250 ml

  Salifert Phosphate Eliminator - 250 ml

  3.090 Ft

  A Salifert Phosphate Eliminator egy foszfátmegkötő folyadék mely megkönnyíti a foszfát eltávolítását a lehabzó segítségével.
  A Salifert Phosphate Eliminator hatóanyagához kötődött foszfátot a lehabzó könnyedén eltávolítja a vízből, és a kötődés után nem tudja felvenni semmilyen káros alga illetve baktérium.
  Magas foszfátszint esetén naponta szükséges adagolni amíg a foszfátot teljes mértékben el nem távolítottuk segítségével.
  Ha 24 órán belül a lehabzó nem tudja a vízből kiválasztani a foszfát ismét felszabadul.
  Adagolás: 5ml 100 liter vízhez naponta, míg a vízteszt foszfátot mutat vizünkben. Használat előtt felrázandó!
 7. Fauna Marin Ultra Phos 0,04 500ml

  Fauna Marin Ultra Phos 0,04 500ml

  6.680 Ft
  A Fauna Marin Ultra Phos 0,04 egy új foszfátmegkötő amely biztonságosan eltávolítja a foszfátot az akváriumból. Egy egyedülálló tulajdonságának köszönhetően 100% biztonságos ugyanakkor rendkívül hatékony a használata. Hiszen az akváriumban nem csökkenhet a foszfát tartalma 0,00-ra. A szennyező anyagok az Ultra Phos 0,04 felszínéhez kötődnek , és nem oldódnak ki.
  A Fauna Marin Ultra Phos fenn tudja tartani a nagyon alacsony tápanyag-koncentrációt az akváriumban. A nem kívánt algák növekedését meggátolja, valamint a korallok természetes színeket fogják mutatni.
 8. Fauna Marin Ultra Phos 500ml

  Fauna Marin Ultra Phos 500ml

  6.781 Ft
  A Fauna Marin Ultra Phos egy új alumínium alapú foszfátmegkötő amely biztonságosan eltávolítja a foszfátokat az akváriumból. A szennyező anyagok az Ultra Phos felszínéhez kötődnek , és nem oldódnak ki.
  A Fauna Marin Ultra Phos fenn tudja tartani a nagyon alacsony tápanyag-koncentrációt az akváriumban. A nem kívánt algák növekedését meggátolja, valamint a korallok természetes színeket fogják mutatni.
 9. AquaLine Starter 100ml

  AquaLine Starter 100ml

  2.290 Ft
  Új indítású akvárium, illetve szűrő esetében még nem szaporodtak el a nitrifikáló baktériumok, melyek szükségesek az akvárium megfelelő biológiai beállásához.
  Az Aqua Line Starter segítségével felgyorsíthatjuk akváriumunkban a hasznos baktériumok elszaporodását, ezzel elősegítve az akvárium beállását.
  Az akvárium vízfelszínén esetlegesen kialakult "filmréteg"-et is könnyedén megszüntethetjük a Starter preventív használatával..